Όλοι μας γνωρίζουμε τα οφέλη της φακής (πλούσια σε σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνη Β9) και του ρυζιού (μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, αλλά και σε βιταμίνες της ομάδας Β).
Γι'΄αυτό άλλωστε ο συνδυασμός τους αποτελεί ένα παραδοσιακό πιάτο το οποίο είναι γνωστό σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Τρώγεται σαν σούπα αλλά και σαν γεύμα ενεργειακό!
Η μαύρη φακή beluga (το χαβιάρι των οσπρίων) βράζει ευκολότερα από τις κλασικές φακές και συνοδεύει εξαιρετικά το κίτρινο ρύζι, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ωφέλιμο πιάτο, χάρμα οφθαλμών!
Είναι εύπεπτο μείγμα και κατάλληλο για άτομα με ευερέθιστο έντερο επειδή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες.
Βιολογικά συστατικά: φακές μαύρες beluga (50%), ρύζι κίτρινο (50%).
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 309 kcal, Υδατάνθρακες 59,1%, Πρωτεΐνες 15,4%, Λιπαρά 1,3%, Φυτικές Ίνες 9,2%, Αλάτι 0,01%.