Το μάρτσιπαν (γερμανικά: Marzipan) είναι γλύκισμα που παρασκευάζεται από μια εύπλαστη πρώτη ύλη (πάστα) που προέρχεται από αμύγδαλα.
Η ποιότητα του γλυκίσματος είναι αντιστρόφως ανάλογη της ζάχαρης που χρησιμοποιείται.
Δηλαδή, όσο περισσότερη ζάχαρη περιέχει τόσο φθηνότερο ποιοτικά είναι.
Αυτή η "ζύμη" αμυγδάλου πρωταγωνιστεί - με διάφορες παραλλαγές - στα γλυκίσματα πολλών χωρών του κόσμου. Έντονα συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα είναι στη Μεγάλη Βρετανία και στην Γερμανία όπου πλάθεται ως ζύμη για να μπει στο εσωτερικό των στόλεν, των γλυκών ψωμιών με το φρουί γλασέ και τους ξηρούς καρπούς.
Στην Ελλάδα την συναντάμε στα αμυγδαλωτά των νησιών μας, τα οποία όμως είναι πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ενώ τα περισσότερα περιέχουν ζάχαρη ή σιρόπι γλυκόζης.
Στην περίπτωση όμως της εταιρείας Rapunzel που γνωρίζει καλά την παραδοσιακή συνταγή των πόλεων της Βαλτικής, το μάρτζιπαν αυτό δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη ούτε κάποιο άλλο γλυκαντικό πέραν από αγνό, ωμό μέλι!
Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ένα γνήσιο, πραγματικά γευστικό και υγιεινό αμυγδαλωτό!
Και μοναδικά τονωτικό αφού συνδυάζει το βιταμινούχο μέλι με τα πρωτεΐνικά αμύγδαλα!
- Παρασκευάζεται με 2 μόνο συστατικά!
- Χωρίς αυγά.
- Χωρίς ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.
- Χωρίς φοινικέλαιο.
- Νηστίσιμο προϊόν.
- Χωρίς αλάτι.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως ζύμη για ψήσιμο αρτοσκευασμάτων ζαχαροπλαστικής ή και για σοκολάτες!
Βιολογικά συστατικά: Αμύγδαλα 53%, Μέλι 43%, νερό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 455 kcal, Υδατάνθρακες 35%, Πρωτεΐνες 13%, Φυτικές Ίνες 5,5%, Λιπαρά 28%, Αλάτι <0,01%.
100% βιολογικό προϊόν.