Βιολογικά Σμέουρα (Raspberry) "ΒιοΥγεία" 100γρ 10388

bioygeia_raspberries
5,20 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΒΙΟΥΓΕΙΑΒΙΟΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχει απόθεμα

Τα σμέουρα είναι γνωστά με ποικίλες ονομασίες: Κράνα ή Φραμπουάζ (Framboise) ή Ράσμπερυ (Red Raspberry).

Πρόκειται για το δέντρο Rubus ideaus (Βάτος η ιδιαία) που βγάζει εδώδιμους και εύγευστους καρπούς!

Τα σμέουρα είναι πολύ πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βιταμίνες A, Β9 (φολικό οξύ), C και Κ, κατατάσσοντας τα ανάμεσα στα φρούτα που χρησιμοποιούνται ως συμπληρώματα διατροφής!

Έχουν πολύ υψηλή διατροφική αξία. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτοχημικών (ανθοκυανίνες, φαινόλες, τανίνες και λιγνάνες) προσδίδοντας τους ιδιαίτερα υψηλές αντιοξειδωτικές αξίες!

Ωστόσο, περιέχουν χαμηλές θερμίδες (μόνο 52 kcal ανά 100 γραμμάρια) ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.

Τα σμέουρα, λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας, έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία:
 Είναι πολύ αντιοξειδωτικά φρούτα προστατεύοντας τα κύτταρα από την γήρανση
 Είναι αντιφλεγμονώδη. Περιέχουν ελλαγικό οξύ, ένα φυτοχημικό που αναστέλλει τις φλεγμονές και βοηθάει στην μείωση του πεπτικού έλκους και άλλων πεπτικών διαταραχών. Επίσης περιέχουν και ένα άλλο αντιφλεγμονώδες φλαβονοειδές, την κερσετίνη (quercetin), η οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε περιπτώσεις φλεγμονών αλλά και αλλεργιών.
 Έχουν θετική επίδραση στη μείωση του βάρους!
Οι κετόνες που περιέχουν βοηθάνε στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καύση του σωματικού λίπους
 Μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα!
Τα σμέουρα περιέχουν το φλαβονοειδές τιλιροσίνη το οποίο ενεργοποιεί την έκκριση της ινσουλίνης μειώνοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου και λιπών στο αίμα παχύσαρκων ατόμων

Η χρήση Osmotic Dry (Οσμωτική Αφυδάτωση) έχει σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των καρπών κατά την επεξεργασία τους.
Η διαδικασία αυτή διεξάγεται σε ήπιες θερμοκρασίες και απομακρύνεται η υγρασία που εκ φύσεως υπάρχει στους καρπούς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση της γεύσης αλλά και των θρεπτικών συστατικών των καρπών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς και την πρόληψη από μικροβιακή αλλοίωση.

Τρόπος χρήσης:
Προσθέστε τα σμέουρα στα δημητριακά, στο γιαούρτι ή στις σαλάτες σας.