Το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια αγορά, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας.
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Ταγκαλάκη" είναι 100% Μεσσηνιακό προϊόν, κορυφαίας ποιότητας, ιδιαίτερα ξεχωριστό σε γεύση, άρωμα και θρεπτικές ιδιότητες.
Ελαιόλαδο ανώτερης κατηγορίας που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους.
Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο: η ανώτερη κατηγορία ελαιολάδου, η πιο εκλεκτή ποιότητα. Φρουτώδη γεύση και επιτρεπόμενη οξύτητα ως 0,8%. Η πιο πλούσια ποιότητα σε βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, καροτένιο, πολυφαινόλες και σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ).
Ψυχρή Έκθλιψη: διαδικασία εκχύμωσης του καρπού της ελιάς με χρήση χαμηλής θερμοκρασίας νερού ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα ωφέλιμα συστατικά του ελαιολάδου, το άρωμα και η γεύση του. Παράγει μικρότερη ποσότητα, αλλά καλύτερη ποιότητα.
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Ταγκαλάκη" παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή της Πυλίας του νομού Μεσσηνίας από την επιχείρηση της οικογένειας Ταγκαλάκη.
Η αποθήκευση και η φύλαξη του ελαιόλαδου γίνεται σε ιδανικό περιβάλλον συντήρησης μέσα σε ανοξείδωτες (inox) δεξαμενές. Η τυποποίηση και η συσκευασία γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα διαχείρισης ποιότητας ISO 22000, εξασφαλίζοντας ένα άριστο ποιοτικό προϊόν.
Διατροφική αξία ανά 100ml: Ενέργεια 824 kcal, Υδατάνθρακες 0%, Πρωτεΐνες 0%, Λιπαρά 92% (κορεσμένα 13%, μονοακόρεστα 73%, πολυακόρεστα 6%), Χοληστερόλη 0%, Φυτικές Ίνες 0%, Νάτριο 0%.
Ποιοτικά χαρακτηριστικά καλλιέργειας 2013-2014: Οξύτητα 0,27%, Υπεροξείδια έως 20mEqO2/kg, Κηροί 250ppm.
Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος.